Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Varför, Markku Flinck? Varför?

24 sep , 2016, 21.01 Filip Saxén

 

Varför?

Det är frågan man ställer sig efter att ha sett Markku Flincks medvetna försök att skada Balazs Sebok i ligamatchen mellan Ilves och KalPa.

Här kan ni se Flinck släcka ljuset för Sebok.

KalPa-spelaren Sebok har precis satt segermålet 4–5 i Ilvesmålet i tiden 59.47 och lyfter armarna för att fira att hans KalPa vänt underläge till seger i slutet av matchen.

Det klarar Ilvesseplaren Flinck inte av utan bestämmer sig för att sänka Sebok. En tackling i huvudet på motståndaren är lösningen.

Det Flinck gör är livsfarligt. Det är fegt. Det är oförsvarbart. Och det är ett tecken på total brist på respekt för Sebok, för ishockeyn och för allt som fair play står för.

Ilvesseplaren Antti Tyrväinen stängdes föra säsongen av nio matcher efter att han sänkte Tapparas Kristian Kuusela med en utsträckt arm utanför spelet. Ilves agerade då rakryggat, kompenserade inte Tyrväinen för hans lönebortfall under avstängningen vilket fick den i dag klubblöse Tyrväinen att lämna Ilves i vredesmod.

Flincks tilltag är betydligt värre än Tyrväinens. Spelet är avblåst efter målet, Sebok kan inte vänta sig att råka ut för kontakt i situationen och Flinck väljer att gå in för att skada KalPa-spelaren då han fullföljer tacklingen trots att spelet inte är i gång.

Hoppas Flinck förstår att ta ansvar för det han gjort. Och hoppas ligan delar ut ett kännbart och tungt straff.

En bra början är att be om ursäkt av Sebok. Sedan av KalPa och av sitt eget lag.

Efter det tar han emot det straff han får utan att klaga, utan att kritisera det och utan att försöka förklara bort det.

Då han sedan suttit av straffet måste han visa att han lärt sig av vad han gjorde och spela en säsong där han inte står för några tveksamma tacklingar eller påhopp.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.