Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

En ny hjärnskakning eller en säkerhetsåtgärd?

25 sep , 2011, 23.25 Filip Saxén

 

Mikael Granlund tränar inte med HIFK i början av veckan berättar Helsingin Sanomat. Enligt tränaren Petri Matikainen handlar det om en säkerhetsåtgärd.

Det här låter allt för bekant.

Förra hösten körde Granlund med kraft in i sargen i Ishallen efter en missad tackling i matchen mot Blues. Granlund slog huvudet med kraft i glaset och var till slut borta två månader som följd av hjärnskakningen han ådrog sig.

Då hette det att Granlund är borta från spel som en säkerhetsåtgärd. Först efter några veckor började det läcka information om att allt inte stod rätt till och att det handlar om en allvarlig skada och att Granlund måste vila.

Då Granlund lämnade isen sex minuter före slutet på matchen mot Tappara var spekulationerna om en eventuell hjärnskakning i gång direkt. Också den här gången smällde han i rinken med kraft.

YouTube Preview Image

– Jag tror inte han är skadad, sade Matikainen efter matchen.

Följande dag meddelade HIFK att Granlund inte spelar.

– Det handlar om en säkerhetsåtgärd, var Matikainens kommentar.

Och nu missar Granlund träningarna i början av veckan som en säkerhetsåtgärd.

Det låter lite för bekant för att man bara ska ta Matikainens uttalanden med en axelryckning. I synnerhet med Sidney Crosbys skada i färskt minne.

Hjärnskakningar är inget att leka med. En mängd NHL-stjärnor har tvingats avsluta karriären på grund av just hjärnskakningar.

, , ,

Kommenteringen är stängd.