Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Blues sålde sin själ och blev gröna svin

12 Dec , 2014, 13.52 Filip Saxén

 

Egentligen borde man inte vara förvånad.

Men ändå känns det väldigt märkligt.

J‰‰kiekon Liigan ottelu Blues vs ƒss‰t

Foto: Lehtikuva

Och framför allt visar det att Blues inte bryr sig om traditioner, historia, värdighet eller respekt. Allt som betyder något tycks vara pengar.

Vilket i sig är rätt ironiskt med tanke på att klubben haft enormt svårt att hitta en egen identitet och att ekonomin aldrig varit klubbens starka sida.

Att sälja sin själ, låta sina skjortor och strumport färgas efter sponsorns vilja är svårt att förstå.

Men det som är verkligt svårt att smälta är att ett lag plockar bort klubbemblemet från sin spelskjorta. För att göra det ännu värre plockade Blues bort sin logo och ersatte den med en gris.

Det hela handlar förstås om att Rovio betalar en summa pengar för att få synlighet.

Tidigare år har Jussi Salonoja finansierat verksamheten med sina pengar. Efter att han drog sig ur har det sett rätt illa ut för Blues. Det har inte hjälpt att man sålt sina bästa spelare till högst bjudande i KHL.

Den här säsongen finns det inte sådana spelare efter att Kai Kantolas magiska inledning tog slut i och med skadan.

Men att sälja sin värdighet, klubbkänslan och den lilla identitet man lyckats skapa är skamligt.

Ett lags logo är det heligaste som finns.

Det är förbjudet att stiga på klubblogon i de omklädningsrum där den finns på golvet. Det är inte bara en och annan journalist som blivit tillrättavisat eller till och med bortföst då han stått på logon.

Men för Blues var också det något som var till salu.

Vad tycker ni om logon klubbens officiella twitterkonto använde sig av under torsdagens match?

IMG_5487

Finns inte ord att beskriva hur osmakligt det ser ut.

Hur ska klubben klara av att skapa en stark egen identitet om man inte ens respekterar den lilla tradition man skapat och de egna färgerna?

Kan ni tänka er att HIFK, Kärpät eller Ilves skulle göra på samma sätt?

,

En kommentar

  1. Angry fish skriver:

    Jag tycker verkligen inte att det är något farligt att sälja sin själ för en dag i året. Om ekonomin är krass så är mer eller mindre alla sätt tillåtna att skapa pengar för verksamheten. Det är redan en verklighet man blir bekant med som som förälder till ishockeyspelande barn. Varför skulle det vara annorlunda för vuxna, som snurrar ännu större summor pengar?
    Nog spelades det i pinkskjortor under novembermånad då Rosa kampanjen snurrade. Inga större protester då. Själv tycker jag att det är en rolig grej, en kraetiv idé, men naturligtivs skall det inte ske många gånger under säsongen. OBS! Jag är ingen Blues fan.

Kommenteringen är stängd.