Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Flames och Canucks skämde ut sig

19 jan , 2014, 15.12 Filip Saxén

 

NHL-matchen mellan Vancouver Canucks och Calgary Flames fick en farsartad start då lagens tränare valde att slänga in sina fjärdekedjor på planen. Att spelarna kastade handskarna samtidigt som domaren släppte pucken i isen kom inte som någon större överraskning.

Klicka här för att se inledningen av matchen.

Canucks-coachen John Tortorella gick minst sagt het då han ansåg att det stora slagsmålet var Flames-tränaren Bob Hartleys fel.

– Jag såg vilka spelare han väljer att börja med. Jag kunde ha satt in Sedinarna men jag vill inte riskera mina spelares säkerhet på det sättet, förklarar Tortorella.

Klicka här för Tortorellas kommentarer efter matchen.

Klicka här för Hartleys förklaring till det hela.

– Vi hade inga intentioner (att starta slagsmål) med att ha dem på planen.

Kommentaren klingar väldigt illa och visar att Flames-tränaren vägrar ta ansvar för sitt agerande.

Tortorella har själv en hel del att förklara och kan mycket väl stängas av efter att han gick till Calgarys omklädningsrum i den första pausen för att uttrycka sin åsikt om incidenten:

YouTube Preview Image

Hela händelsen, tränarnas och spelarnas agerande och kommentarerna efter matchen visar att mycket inte står rätt till i NHL.

Spelarna hade knappast själva kommit på idén att kasta handskarna direkt då matchen började. Hur tränare resonerar då de vill få igång et gängslagsmål på isen som inledning på matchen är svårt att förstå.

Tortorella sade en vettig sak efter matchen.

– Jag är inte stolt över det här, kommenterade han.

Det mindre vettiga var hur han fortsatte den meningen:

– Men jag skulle göra samma sak igen.

I NHL anser man fortfarande att slagsmål är en viktig del av spelet. Slagsmål av den typ som sågs i matchen mellan Canucks och Flames är rätt ovanliga.

Kanske det så småningom börjar vara dags att inse att spelare som misshandlar varandra med bara nävar egentligen inte har speciellt mycket med ishockey att göra. Det finns andra grenar där man ska slå sin motståndare så mycket som möjligt.

, ,

Kommenteringen är stängd.