Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Laget i hemmaturneringen måste sälja biljetter och nå framgång

24 okt , 2016, 23.08 Filip Saxén

 

Lauri Marjamäki presenterade sitt lag till Karjala Tournament på måndagen.

Laget är namnstarkt, domineras av KHL och det finns bara fyra spelare födda på 1980-talet med i truppen där 25-åringen Tommi Kivistö är yngst.

karjala_lag

De som hade hoppats på några nya namn, kanske någon som lyckats extra bra under hösten i ligan, blev besvikna då de ögnade igenom spelarlistan. Marjamäki gick, som man säger, all in med sitt lag till hemmaturneringen.

Han tog ut det bästa tänkbara laget och meddelade att nya förmågor får chansen under senare landslagsturneringar.

Det är både väntat och förståeligt.

I hemmaturneringen är det bara seger som gäller. Lejonen ska ha ett så bra lag i Karjala Tournament att man kämpar om segern. Laget ska dessutom ha så intressanta spelare att den breda publiken känner igen dem och är villiga att betala för biljetterna.

Att fylla Hartwallarenan är oerhört viktigt för Ishockeyförbundet. Hemmaturneringen är en betydande inkomstpost för förbundet. Att ta ut ett lag som är uppbyggt av mindre kända spelare kunde resultera i att publiken inte vallfärdar till matcherna. Henrik Haapala, Henrik Koivisto och varför inte också Iikka Kangasniemi är fantastiska lirare som spelat mycket starkt i ligan.

Men Haapala, Koivisto och Kangasniemi säljer inte biljetter på samma sätt som Ilari Filppula, Antti Pihlström och Teemu Hartikainen – en trio som är en vanlig syn i lejondressen och spelare som publiken känner igen och förknippar med lejonen.

Spelare som Haapala, Koivisto och Kangasniemi lär bli aktuella då det är dags för EHT-turneringen i Ryssland i december. Då kommer Marjamäki att experimentera mera och ta ut spelare med lite eller ingen landslagserfarenhet.

I Karjala Tournament är det framgången och pengarna som styr.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.