Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Icingregeln och teknisk timeout

17 sep , 2011, 20.27 Filip Saxén

 

FM-ligan införde för någon säsong regeln om att laget som slagit en icingpuck inte får byta spelare inför den efterföljande tekningen i egen zon. Ett utmärkt initiativ. Och en regel som fungerat och fungerar mycket bra i bland annat NHL.

En slutkörd spelare funderar flera gånger på om det är värt att bara slänga iväg pucken då motståndarna pressar. Ofta lönar det sig att vänta en stund och försöka hitta en bättre lösning. Man vill ju inte att situationen ska fortsätta på samma sätt efter tekningen.

I FM-ligan har man inte förstått hur bra och viktig den här regeln är och hur mycket den kan påverka en match. Här i vår liga väljer man att sätta in en teknisk timeout (reklampaus) då ena laget slagit en icingpuck. Den timeouten raderar effektivt hela idén med regeln. Det lag som har slagit icing får vila och det lag som har pressat förlorar en del av sitt momentum.

Hur svårt kan det vara för ligan att ändra på regeln så att man inte kan sätta in en teknisk timeout då någondera laget slagit icing?

,

Kommenteringen är stängd.