Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Näillä mennään?

27 jan , 2012, 00.13 Filip Saxén

 

Transferdeadline närmar sig med stormsteg och vissa av FM-ligalagen har gjort några stora värvningar.

Kärpät meddelade för ett par dagar sedan att NHL-veteranen Josef Stümpel spelar i laget resten av säsongen. TPS presenterade i sin tur Juraj Mikus.

Två bra värvningar som samtidigt berättar att FM-ligan har drag. Spelare av toppklass vill komma hit och spela. Det är absolut positivt.

Men jag saknar ändå något.

Var är de stora spelaraffärerna inom FM-ligan? När får vi se två lag göra en bytesaffär där några riktiga stjärnspelare byter omgivning vid deadlinen

Tänk er till exempel en situation där Jokerit och HIFK förhandlar fram en lösning där något mellan fyra och sex spelare byter klubb i huvudstaden den 31 januari.

Båda lagen har en del spelare som inte nått upp till sin potential den här säsongen och dessa kunde få en nytändning genom att byta till ärkerivalen.

Markus Nordlund, Mikko Jokela, Antti Kerälä, Miikka Tuomainen,Tommi Kivistö och Tyler Redenbach kunde vara aktuella.

Eller ännu bättre. Tänk om klubbarna valde att slå på stora trumman och byta några riktiga stjärnspelare.

Janne Lahti, Janne Pesonen, Eero Somervuori, Riku Hahl, Petteri Wirtanen och Ben Eaves. Tänk om Jarmo Kekäläinen och Tom Nybondas kokade ihop någon verkligt stor affär. Visst skulle det vara kul.

Affärerna kunde förstås göras mellan vilka två klubbar som helst. Poängen är att det skulle vara kul om något sådant hände i FM-ligan.

___________

 

Det ska bli intressant att se vad Jokerit och HIFK gör inför deadlinen den 1.2 vid midnatt.

Jokerits lag har skrikit efter en offensiv back redan i ett och ett halvt år. För ett år sedan misslyckades Kekäläinen då han inte lyckades hitta någon. I somras trodde han, och många andra, att Nordlund var lösningen. Men den före detta TPS-spelaren har visat sig vara en offensiv flopp och Kekäläinen måste hitta en ny offensiv backetta till laget.

Det minsta han måste göra är att värva en back. För tillfället har Jokerit kontrakt med sju ligabackar varav Nico Manelius inte håller ligaklass och Tommi Kivistö är ett gränsfall. Den besättning man har nu tål inte en enda skada. Som backbesättningen nu ser ut blir det en kort vår för laget.

I HIFK kan det handla om att ersätta Redenbach som visat sig vara en total flopp. Men frågan är om laget alls gör något. En back för att skaffa sig större bredd kan också vara aktuell. Men Nybondas lär knappast skaffa några profilspelare till klubben.

Eller blir det som Matti Virmanen brukade säga: Näillä mennään!

, , ,

Kommenteringen är stängd.