Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Domarna i fokus (igen)

25 jan , 2012, 12.40 Filip Saxén

 

För ett par dagar sedan hade vi en diskussion på redaktionen om hur domarna i FM-ligan hållit en märkligt dålig nivå på sistone.

Därför var det egentligen ingen större överraskning att domarparet Antti Hämäläinen-Vesa Keränen var minst sagt usla då HIFK och SaiPa möttes.

SaiPatränaren Ari-Pekka Selin brukar alltid vara lugn, sansad och belevad då han kliver in framför media. Men i går tappade han humöret totalt. Och han hade all orsak till det. Domarna såg till att HIFK kunde ta hem segern.

Två grova domarmissar kostade SaiPa segern.

Först fick Jesse Mankinen en HIFK-klubba i ansiktet så att han bryter näsan. Domarnas reaktion: ingen utvisning.

Sedan får Toni Söderholm lagkamraten Kimmo Kuhtas klubba i ansiktet i förlängningen. Domarnas reaktion: utvisning åt SaiPas Simon Backman.

Hade domarna skött sitt arbete hade SaiPa fått spela fem minuter powerplay och förläningen hade spelat med fyra mot fyra från början till slut.

– Domarna var en total katastrof och det största skämtet var utvisningen i förlängningen. Jag måste lyfta på hatten åt Söderholm som är en fin spelare. Han kom efteråt och sade att domslutet inte gick helt rätt, sade Selin efter att lite ha lugnat ner sig.

FM-ligan måste göra något åt domarinsatserna innan det är för sent. I slutspelet kan misstag av gårdagens kaliber inte tillåtas. De kan avgöra matcher och hela matchserier.

,

Kommenteringen är stängd.