Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Redenbach är en klar förstärkning

7 mar , 2012, 00.22 Filip Saxén

 

Ett kort litet inlägg. Befinner mig just nu långt från allt som heter hockey och FM-ligan. Är i Ruhpolding och bevakar skidskytte-VM för tidningen och har därför inte sett en ligamatch på över en vecka.

–––––––

Jag hade fel. Väldigt fel. Och nu är det läge att medge det.

Jag dömde ut Tyler Redenbach totalt efter hans 10 första matcher i HIFK. Jag kallade honom för en flopp och konstaterade att bytet från Hirschovits till Redenbach inte förbättrade HIFK på något sätt.

Nu har Redenbach visat att han tillför laget mycket. Han har, i Mikael Granlunds och Petteri Wirtanens frånvaro, stigit fram och tagit en stor roll i laget. Han jobbar bra i båda riktningarna, vinner tekningar och producerar poäng.

På de senaste 12 matcherna har han samlat 2+8 poäng. Han har effektivt fyllt den lucka som fanns i laget då Hirschovits floppade.

–––––––

På tal om Hirschovits verkar miljöombytet ha gjort honom gott. Hans Torpedo leder över Dynamo Riga med 3-2 i KHL-slutspelets första omgång och Hirso har stått för 2+2 på fem matcher och har +4 i plusminusstatistiken.

–––––––

Pelicans offensiv har varit minst sagt imponerande på sistone.

Då Niko Hovinen skadade sig visste laget att det kommer att bli fler baklängesmål än tidigare under säsongen. Så vad gjorde man? Började ösa in mål för att kompensera. På de sex senaste matcherna har laget nätat 38 gånger vilket ger ett snitt på 6,33 gjorda mål per match. Då förlorar man sällan.Att man släppt in hela 21 mål (3,5 i snitt) spelar ingen roll.

Men till slutspelet behöver laget Hovinen om man ska gå långt.

 

, , , ,

En kommentar

  1. Bra att du medger dina floppar !

Kommenteringen är stängd.