Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

HIFK + Hirschovits = sant?

9 jun , 2012, 13.38 Filip Saxén

 

Nåddes i går av ett märkligt besked.

Kim Hirschovits lär träna med HIFK. Och han har haft HIFK:s träningskläder på sig under träningspassen.

Samma Hirschovits som fick sparken från laget under förra säsongen.

Är Hirschovits alltså på väg tillbaka till rödtröjorna? Eller tränar han bara med laget medan han letar efter en ny arbetsgivare?

Hirso skulle vara en del av FM-ligans starkaste centerbesättning ifjol då han gjorde comeback i HIFK. Tillsammans med Mikael Granlund, petteri Wirtanen och Siim Liivik var det tänkt att Hirschovits skulle skapa en sådan anfallsbredd att HIFK skulle bli så gott som omöjliga att stoppa i ligan.

Men allt gick snett redan från start. Under European Trophy-matcherna bänkade Petri Matikainen  Hirschovits och då ligan körde i gång såg man rätt snabbt att nummer 44 hade svårt att hitta rytmen och sitt eget spel.

Efter 3+4=7 på 30 matcher fick Hirschovits lämna HIFK i januari. Ny klubbadress blev Kari Jalonens Torpedo Nizhny Novgorod.

Men kontraktet med KHL-klubben löpte ut efter den avslutade säsongen och nu står Hirschovits utan klubb.

En comeback i HIFK är inte helt oproblematisk. Efter att ha misslyckats kapitalt för ett år sedan skulle pressen på Hirschovits vara enorm att lyckas. Han hade stora problem att anpassa sig till Matikainens spelstil, varför skulle han göra det bättre nu? Och varför skulle HIFK vara intresserat av hans tjänster igen?

Laget saknar en förstacenter efter att Mikael Granlund flyttat till NHL och Hirschovits är inte lösningen på det problemet.

, ,

Kommenteringen är stängd.