Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Säg ”Hudacek” om du vill ha problem

24 jul , 2012, 16.48 Filip Saxén

 

Säger namnet Vladimir Hudacek er något? Det är alltså mannen bakom åtminstone tre minst sagt märkliga transfers mellan FM-ligan och KHL som ställt till det en hel del för hans finländska klienter.

Tjecken Hudacek är agent för bland andra före detta HIFK-tränaren Petri Matikainen, före detta Jokeritanfallaren Janne Lahtis och nuvarande Ilvesbacken Ville Koistinen.

Hudaceks arbete lämnar en hel del att önska. Eller vad säger ni om följande exempel:

Petri Matikainen

Matikainen har kontrakt med HIFK men Avangard Omsk meddelar att klubben skrivit ett treårigt tränarkontrakt med honom. Matikainen presenteras som ny tränare under en presskonferens i Sibirien men deltar inte själv i presskonferensen. Dagen efter det  träffar han sitt nya lag och reser följande dag tillbaka till Finland för att förhandla med HIFK som fortfarande anser att Matikainen är deras kontraktsbundna tränare. Matikainen är för tillfället i Helsingfors och Avangard Omsk förväntar sig att han ansluter till lagets träningsläger i Schweiz i morgon.

HIFK lär inte släppa i väg Matikainen innan man fått en tillräcklig ekonomisk ersättning från öst.

Janne Lahti

I våras meddelade KHL-klubben Barys Astana att man värvat Jokerits anfallsstjärna Janne Lahti. Allt såg ut att vara klappat och klart för en övergång till den ryska ligan. Men under sommaren började problemen hopa sig för Lahtis flytt.

Enligt Hudacek finns det ett kontrakt mellan klubben och Lahti medan Barys president Vadim Sjasjakba säger att Lahtis agent ljuger och uppträder oprofessionellt.

Orsaken till de olika åsikterna härstammar från att Barys Astanas klubbledning byttes ut vid samma tid som Lahti skrev på för klubben och den nya klubbledningen säger att de inte känner till eller godkänner kontraktet. Det har funnits motstridiga uppgifter i rysk media om klubben registrerat kontraktet med ligan eller inte.

– Det här är inte vårt utan agentens problem, säger Sjasjakba.

– Vi har inte och har aldrig haft något kontrakt med Janne Lahti.

Var Lahti ska spela kommande säsong vet väl ingen för tillfället.

Ville Koistinen

Den 23 december 2011 skriver Koistinen kontrakt med Sibir Novosibirsk och reser till Ufa för att ansluta till laget. Men klubbledningen lät inte Koistinen spela matchen utan meddelade att de inte har möjlighet att hålla Koistinen kvar i laget trots kontraktet.

Den 26 december återvände Koistinen därför till Ilves. Fyra dagar senare skrev han i stället på för Salavat Julajev Ufa. Kontraktet gällde den pågående och följande säsong. Efter att ha avslutat säsongen i KHL valde Ufa att bryta kontraktet och Koistinen kommer att spela i Ilves kommande säsong. Koistinen hann bara med fem matcher i KHL under den turbulenta förra säsongen.

 

Skulle ni vilja ha Hudacek som agent i fall ni bestämde er för att flytta från FM-ligan till KHL?

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.