Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Det finns alltid rum för en artist

24 okt , 2012, 16.06 Filip Saxén

 

HIFK meddelade på onsdagen att Patrick O’Sullivan gjort sitt i Helsingfors och lämnar laget. Enligt pressmeddelandet hävs kontraktet på spelarens initiativ.

O’Sullivan väckte både positiva och negativa känslor under sin korta sejour i laget.

Visst var han lat på planen. Visst agerade han flegmatiskt. Visst lät han bli att ge allt i närkamperna. Men samtidigt visade han upp helt magiska händer som serverade läckra passningar och gjorde fantastiska dragningar. Hans blick för spelet var också helt i en klass för sig.

O’Sullivan passade inte riktigt in i Pasi Sormunens planer utan fick se sig bänkad vid några tillfällen. Det bidrog säkert till att amerikanen ville lämna laget.

Personligen hade jag gett O’Sullivan en större chans med speltid i förstakedjan och på det sättet försökt få ut mera av hans kunnande. Hade det inte fungerat hade han kunnat byta klubb.

Trots att han var lat, flegmatisk och inte kastade sig in i närkamperna för fullt tycker jag nog det funnits plats för en spelare hav hans kalib i laget. En sann artist har alltid sin plats i ett hockeylag. Och i den här säsongens HIFK finns det inte precis ett överutbud på skickliga spelare.

, , ,

Kommenteringen är stängd.