Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Sormunen har ordet

30 okt , 2012, 23.56 Filip Saxén

 

Pasi Sormunen har i höst fått utstå en hel del kritik då HIFK:s spel har haltat. Jag har också haft en hel del att påpeka om Sormunen och hans tränararbete. Därför får HIFK-tränaren nu ordet.

Efter segern över JYP talade jag en god stund med Sormunen som såg rätt trött ut men som fortfarande har en stenhård tro på det egna laget och de egna systemen. Och efter JYP-matchen finns det, åtminstone en viss, fog för optimism.

Här är Sormunens kommentarer:

– Vi har talat mycket om spelarnas ansvar och att varje kille måste kunna ta ett steg framåt.

– Jag är mycket nöjd med hur det ser ut nu. Det här var den andra matchen i följd där vi spelade bra.

– Till sjukdomen vi lidit av hjälper bara segrar. Det här var en mycket viktig seger för oss.

– I fredags (mot Ässät) föll vi från så höga höjder att vi måste få en ny början. I lördags (mot HPK) var vi nästan ännu bättre än i dag. Vi talade efter Ässätmatchen länge om att alla måste ta ansvar och bestämde oss att vi nu ska vända på det hela.

– Vi har inte ändrat på något, nu börjar bitarna sakta falla på plats.

– Vi har en tuff vecka framför oss med Blues och KalPa men det är bra. Man behöver inte försöka motivera spelarna extra för toppmatcher.

– Pressen på mig är enorm, det är onödigt att stå här och ljuga och säga något annat. Jag visste då jag blev erbjuden och tog emot det här jobbet hur tufft det är att träna HIFK. Det är min uppgift att sköta det här.

– Jag tror att hård kritik för oss framåt.

– Pressen är mycket stor här.

, ,

Kommenteringen är stängd.