Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

HIFK och #TiedoteLive

14 Dec , 2012, 11.44 Filip Saxén

 

HIFK-fansen har de senaste dagarna stått för fantastisk underhållning på nätet.

Supportrarna har vakat och väntat på att klubben ska lägga ut ett pressmeddelande på sin hemsida där man berättar att Pasi Sormunen fått sparken och vem som är den nya tränaren.

På twitter kan man under hashtaggen #TiedoteLive läsa det ena mer uppfinningsrika inlägget om vad i samhället man kan tolka som tecken på att tränabytet, och då också HIFK:s Tiedote, är nära eller inte är det.

Och på diskussionsforumet jatkoaika finns det en tråd om nedräkningen för Sormunen som på fredagsmorgonen var läst 950 000 gånger och hade 3400 kommentarer.

HIFK-fansen visar både känsla, lojalitet och humor genom att aktivt och innovativt propagera för sin sak.

Förutom att supportrarna skriver mycket har de också samlat in pengar. Under namnet TiedoteLive@jatkoaika.com är man i en klar ledning i frälsningsarméns Joulupata-insamling.

Från HIFK:s sida är det tyst vilken kan tyda på flera saker.

1. HIFK har valt att fortsätta med Pasi Sormunen vid rodret, åtminstone tillsvidare. Kanske sportchefen Tom Nybondas & Co inte hittat en lämplig ersättare för Sormunen. Det viktigaste skulle ju nu vara att hitta en långsiktig lösning, inte bara ett namn som lotsar laget i vår. Tränaren ska vända på kursen som pekat neråt sedan mästarvåren 2011. Nu gäller det att minimera skadan, börja bygga från grunden och ha tålamod. Den här säsongen har gått förlorad.

2. HIFK har valt att anställa en tränare som inte ännu har möjlighet att ta över jobbet. Både Raimo Summanens och Pekka Rautakallios namn har nämnts i spekulationerna. Båda har tränat i Ryssland i år och det är möjligt att de av skattetekniska skäl inte kan ta över på det här årets sida.

3. Klubben har bestämt att Pasi Sormunen inte ska få sparken utan att han får nya uppgifter inom HIFK.

Man ska minnas att Pasi Sormunen, trots att han misslyckats i höst, inte är den skyldiga i hela den här soppan. Han är en följd av att klubbledningen valde att ta en enkel och riskabel väg då Petri Matikainen plötsligt stack till Ryssland i somras.

Dessutom har också självaste Hitler reagerat på situationen med #TiedoteLive.

, , ,

2 kommentarer

  1. Tiedotelive skriver:

    Hitler reaktion @ Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=jcVZe8B5k-I

  2. Romario skriver:

    Mycket aktivt agerande av både HIFK-fans och andra som stöder dem i sitt försök att få förändringar till stånd i klubben. Dock kunde man på söndagen läsa i tråden på Jatkoaika, att Frälsningarmén kontaktat både Jatkoaika och personen som startat Joulupata-insamlingen, i syfte att ändra namnet på insamlingen. Av någon anledning tycker nån att namnet ”TiedoteLive” är på något sätt opassande. Själv har jag svårt att förstå varför. I mina öron låter det som om någon inte tycker om att fansen reagerar på detta sätt. Undrar vem och vart leder spåren?

Kommenteringen är stängd.