Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Ingen orsak till panik – Granlund hittar formen

30 jan , 2013, 20.00 Filip Saxén

 

De senaste dagarna har man i finländsk media kunnat följa med hur flera journalister med oro i rösten lyft fram Mikael Granlunds insatser i NHL.

Kvällstidningar skriker om att tränaren kritiserat Granlund. Någon krönikör undrar om man borde skicka honom till AHL medan en annan funderar hur Granlund tål tränarens kritik och hur han förhåller sig till att det inte blivit mer än 1+1 på 6 matcher i Wild-dressen.

Vad hade folk väntat sig?

Att Granlund skulle komma till NHL och dominera?

Det är klart att han har en hel del att lära sig om NHL och vad som krävs för att spela där. Det finns betydligt mindre tid, utrymme och plats och det går inte att lära sig på nolltid. Visst var halva säsongen i AHL nyttig för Granlund men samtidigt måste man minnas att han fysiskt är rätt långt efter många av spelarna i NHL.

Därför är det inte så märkligt att han fått sparsamt med speltid, suttit på bänken i slutet av matcher och inte riktigt hängt med i det defensiva spelet.

Tränaren Mike Yeo hade ett möte med Granlund där han poängterade bristerna i nummer 64:s spel.

Granlund är medveten om sina brister, han vet att han måste göra för att få en större roll i Minnesota Wild och han är beredd att jobba stenhårt för att nå framgångar.

20-åringen är garanterad inte oroad över att tränaren höll ett privat möte med honom, han är knappast heller oroad över att han inte stått för en poäng i snitt per match i NHL och han är knappast rädd för att hans speltid minskat i de senaste matcherna. Han ser det som en utmaning – precis som varje annan gång då han stött på motgångar i karriären.

Resultatet är antagligen också det samma som vid tidigare tillfällen. Han lär höja sig några nivåer och skapa mera positiva rubriker.

Då kanske också paniken i finländska medier också lägger sig.

, ,

En kommentar

  1. lätkäjätkä skriver:

    samtidigt har kvällspressen skrikit hysteriskt varje gång då granlund har gjort en fin passning på en träning typ, för att inte tala om då han gjort poäng. varje litet inlägg i media där granlund nämns har ju fyllts av kommentarer och det rider ju tidningar som iltis på gladeligen. man kan bara konstatera att hysterin kring granlund ligger i grund och botten i att han påriktigt är en av de främsta talangerna finsk hockey skådat på mycket länge. samma skitsnack begav sig i tiderna då selänne och koivu t.ex. stack till nhl. bra gick det. nuförtiden är ju nivån ännu högre och försvarsspelet är ljusår vidareutvecklat än på nittiotalet förstås..

    du skriver att han alltid höjt sin nivå enligt nivån på spelet och det stämmer, och samtidigt har alla dåliga perioder vilket alla granlundkritiserare njuter av till 100% då det finns ”skäl” till det. jag är heller inte orolig. han har bevisat så många gånger vad han är kapabel av.

Kommenteringen är stängd.