Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Tappara, Kilpeläinen och oväntade hjältar

22 mar , 2013, 00.48 Filip Saxén

 

Kvartsfinalserierna är i full gång och man kan börja dra några slutsatser med tanke på resten av säsongen.

Tappara är största favoriten

Jukka Rautakorpi, Tappara, ett starkt spelarmaterial och en tillåtande domarlinje. Den kombinationen leder långt i slutspelet. Jag sade i januari att jag tror att Tappara vinner guld i vår. Den tron har förstärkts under de senaste dagarna. Laget har allt som krävs för att gå hela vägen.

Jokerits målvaktsproblem

Eero Kilpeläinen är enligt min mening inte en målvakt man vill ha i sitt lag i ett slutspel. Jokeritmålvakten är på tok för ojämn och släpper in enkla mål med jämna mellanrum och det är något man inte har råd med i slutspelet. I den andra matchen i Raumo var han riktigt svag och släppte in några billiga puckar. Ska Jokerit falla på svagt målvaktsspel i vår?

Storstjärnor

Ässätmålvakten Antti Raanta har fortsatt där han slutade i grundserien och släppt in bara ett mål på två matcher mot KalPa. Ässät leder med 2–0 i matcher och ser ut att vara på väg mot semifinal.

Justin Azevedo är en fantastisk spelare att se. Den småväxta Lukkocentern stod för 3+1 i segermatchen mot Jokerit.

Oväntade matchvinnare

Varje vår kliver nya spelare fram och spelar en större roll än man är vana att se dem i. Vårens slutspelsinledning utgör inget undantag. HPK:s Teemu Rautiainen sköt två mål då JYP föll på torsdagen, Semir Ben-Amor har nätat i Jokerits båda matcher och är poängbäst i laget, HIFK:s Siim Liivik visar igen att han är att räkna med i slutspelet.

Några frågetecken

Det finns fortfarande några saker vi inte fått svar på i slutspelet. Kommer domarna att hitta en jämn och bra linje? Hittills har det varit svårt att se en röd tråd. Håller Tapparamålvakten Juha Metsola i slutspelet? Hittills har han inte testats på allvar. Kommer HIFK att ta en enda seger i kvartsfinalserien mot Tappara? För tillfället ser det inte så ut.

, , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Bart skriver:

    Tappara är den uppenbara storfavoriten i och med sitt material och sitt disciplinerade spelande. Därtill äger laget guldkorn som Ville Nieminen och Aleksandr Barkov Jr. Men trots allt skulle jag tippa att Ässät blir mestare för första gången sen 1978, laget spelar otroligt engagerad hockey och har ett bra, storväxt försvar som kan ge arbetsro åt Antti Raanta, årets ishockeyprofil. Vi får se.

    Det påstås i korridorerna att Raanta har kontrakt med IFK för nästa säsong men det vore en överraskning om han spelar där en enda match. På sommaren väntar troligen en NHL-reservering samt KHL-kontrakt.

Kommenteringen är stängd.