Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Förbundet vill förstärka Juntti-stämpeln

20 apr , 2013, 11.58 Filip Saxén

 

Med bara knapp två veckor till hockey-VM ser läget mörkt ut på flera olika plan.

Jukka Jalonen ser ut att få ett av alla tiders sämsta landslag till sitt förfogande för turneringen på hemmaplan. Och inte nog med det. Dessutom har man på ishockeyförbundet valt att skämma ut Finland enligt konstens alla regler.

Att välja Samppa Linna feat. Timo Jutila – Ny rillataan viimeiseen asti till officiell VM-låt är både skamligt och billigt. Klicka nedan för att höra låten och se musikvideon.

YouTube Preview Image

Låten är dålig, ”artisten” är en påhittad rollfigur ur ett av huvudsamarbetspartnernas sketchprogram (MTV3, Putous) och det hela känns mycket billigt och plastigt. Allt tycks vara till salu. Normalt brukar man ha en känd inhemsk artists musik som VM-låt. Men för Kalervo Kummola & Co tycks inget vara omöjligt.

Valet av låten visar klart och tydligt att hockeyförbundet gärna behåller ”juntti”-stämpeln som rätt starkt förknippad med landslaget. Samppa Linna, Timo Jutila och Ny rillataan passar bra in i ekvationen Karjala, fula peruker, lustiga glasögon och packade åskådare som tyvärr allt mer tagit över på läktarna då landslaget spelar.

, , ,

4 kommentarer

 1. C-E Rusk skriver:

  Du har helt rätt. Botten är nu nådd. Sämre än så här blir det inte. Jag har beklämd noterat att jag också grillas i låten.
  No fu, no fun för att citera Iggy Pop.

  C-E Rusk

 2. Reppana skriver:

  Får inte ens se videon:
  ”Detta videoklipp visar innehåll från WMG och EMS. Åtminstone en av ägarna var blockerad i ditt land på grund av upphovsrätten.”

  Men med tanke på ”kvaliteten” i hela programmet Putous, har jag inte missat nånting. Om laget dessutom spelar på samma nivå som ”Samppa Linna”, vill jag inte ens se på turneringen.

 3. challe skriver:

  Låten passar bra till den lama som Kummolas porukka fört landslaget och världsmästerskapet till! Allt är ju organiserat uselt från första början, varför skulle låten vara ett undantag? Undrar annars hur det går med biljettförsäljningen, det verkar finnas biljetter till alla Finlands matcher ännu. Tomma läktare och Ny rillataan med Timo: LAMA.

 4. Possu skriver:

  Håller med. Tackade precis nej för gratisbiljetter till Finland – Ryssland -matchen (eller borde man kanske säga HPK – Ryssland). Intresserar ej när det är sånt här junttikummolajutilajukkajalonen trots Jalonens VM. Hellre vanliga HIFK:s SM-liigamatcher på hösten.

Kommenteringen är stängd.