Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Lär sig Ruutu något av det här?

18 Nov , 2013, 16.32 Filip Saxén

 

Jarkko Ruutu fick vad han förtjänade efter sin svinaktiga tackling på SaiPas Roope Hämäläinen.

Tacklingen kan ni se genom att klicka här (länk till Iltasanomats sida där video finns).

Disciplinutskottets beslut ser ni genom att klicka här (länk till FM-ligans sida). Det träffar mitt i prick, är väl motiverat och formulerat och förklarar i detalj varför Ruutu stängs av 6 matcher. 4 matcher för själva tacklingen plus 2 matcher för att han tidigare straffats för liknande regelbrott.

Tacklingen är mycket sen och Hämäläinen är en spelare utan puck. Tacklingen är också kraftigt riktad uppåt och träffar delvis SaiPa-spelaren i huvudet. Och tacklingen visar – än en gång – att Jarkko Ruutu är en svinaktig spelare som inte respekterar sina motståndare över huvud taget.

Nu får han vila sex matcher och fundera över vad han gjort. Den viktigaste frågan i det hela är om Jarkko Ruutu lär sig något av den senaste incidenten eller inte.

Är det ens tänkbart att han skulle ändra på sin spelstil och helt undvika att sätta sig i situationer av den här sorten? Knappast. Han lär väl fortsätta spela på samma sätt som han gjort sedan han kom tillbaka till ligan.

 

, , ,

Kommenteringen är stängd.