Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Valtonen visar vem som bestämmer

8 jan , 2014, 17.29 Filip Saxén

 

Tomek Valtonen har alltid varit en no bullshit-kille.

Den färska Jokerittränaren gillar hårt och tufft spel och han uppskattar spelare som ger allt på isen, har en vinnande inställning och vägrar ge sig.

Det är så han vill att Jokerit ska spela.

Det Valtonen inte gillar är spelare som tar idiotiska utvisningar, försöker skaffa laget fördel genom att filma och spelare som inte tänker på kollektivet.

Tomi Lämsä klarade inte av att få Jokerit att spela disciplinerat. Valtonen tog på onsdagen ett stort steg mot att få stopp på spelarnas idiotiska utvisningar.

Efter Jokerits djupdykning mot SaiPa som slutade i en pinsam 1–5-förlust på hemmaplan drog Valtonen vissa slutsatser.

I onsdagens match mot Ässät finns varken Jarkko Ruutu eller Semir Ben-Amor med i laguppställningen.

Valtonens budskap är klart. De som tar idiotiska utvisningar har ingen plats i mitt lag.

Lämsä sade upprepade gånger under hösten att laget inte har råd med att spela odisciplinerat. Hans ord klingade för döva öron och tränaren själv gjorde inget för att få spelarna att förstå att han menade allvar.

Valtonen tog direkt tag i det här. Ruutu och Ben-Amor lär vara tillbaka i den spelande uppställningen rätt snart. Sedan ser Valtonen om de lärt sig något.

Tar de igen onödiga utvisningar kanske de följande gång får vila tre matcher. Senast då kanske spelarna lär sig att respektera sitt lag, spelet och tränaren.

Valtonen förtjänar beröm för att han gör det som Lämsä aldrig vågade göra.

Valtonen har visat att det är han – inte spelarna – som har kommandot i Jokerit. Nu är det upp till spelarna att anpassa sig efter situationen.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.