Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Bara TPS och Blues gjorde kloka val

19 jan , 2014, 14.18 Filip Saxén

 

Dubbelmatcherna i januari av avklarade och så här i efterhand är det lätt att se att klubbarna som fick välja inte lyckades speciellt bra i sina val. Tabellen här under var grunden för i vilken ordning klubbarna fick välja motstånd. Jumbon valde först, sedan stod det sämsta laget som fanns kvar i turen tills alla lag fått motståndare.

TPS–Ässät 4–2

TPS fick välja först och tog Ässät. Ett klokt val då Åbolaget segrade på hemmaplan och fick med sig en poäng från bortamötet då Ässäts segermål kom med bara några sekunder kvar av förlängningen.

KalPa–Pelicans 1–5

KalPa valde Pelicans som motståndare. Lahtislaget tackade för det valet genom att på 25 minuter smälla in fem puckar och snabbt avgöra den första matchen. I den andra matchen blev det också Pelicans-seger, den här gången efter förlängning.

Ilves–HPK 1–5

Ilves valde HPK eftersom man inte ville möta formstarka Tappara men ändå undvika långa resor. Tammerforslaget var nära att inte få några poäng alls i matcherna, Turo Asplunds kvittering vid 59.38 i den första matchen gav en poäng.

Blues–HIFK 3–3

Blues fjärdekedja såg till att Esbolaget tog hälften av poängen i matchparet. Med lite bättre tur hade Blues tagit segern också i Helsingfors där puckarna definitivt studsade hemmalagets väg. Lagen tog var sin seger – HIFK efter förlängning, Blues efter straffar.

Jokerit–Kärpät 2–4

Det var många som höjde på ögonbrynen då Jokerit valde Kärpät. Efter förlängningsseger på hemmaplan blev det klar förlust i Uleåborg för Jokerit. Kanske det hade lönat sig att välja något enklare motstånd, i synnerhet som Kärpät inte lockade mer än 8373 åskådare till Hartwallarenan.

Lukko–JYP 0–6

Två matcher – två solklara JYP-segrar. Lukko  gjorde definitivt fel då laget valde JYP som motståndare. I den första matchen hängde Lukko med i drygt halva matchen medan den andra kampen var över efter första perioden.

SaiPa–Tappara 5–1

SaiPa fick inte välja motstånd då bara Tappara fanns kvar men det verkade passa Villmanstrandlaget hur bra som helst. Två jämna kamper som slutade i SaiPa-seger betyder att laget fortfarande finns med bland de fyra främsta då snart bara en fjärdedel av grundserien återstår.

, , , , , , , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.