Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Sorry Sverige, det blir inget guld

14 feb , 2014, 14.13 Filip Saxén

 

Tre Kronor var i mina papper den största guldfavoriten inför OS i Sotji.

Men efter att Henrik Zetterberg tvingats bryta turneringen efter bara en match är det dags att omvärdera lagets chanser.

Tyvärr försvann Sveriges chanser till guld i samma stund som Zätas rygg började krångla så mycket att han inte kan spela.

En spelares bortfall spelar i normala fall inte en så stor roll. Men att spela utan sina två bästa centrar har inget lag råd med. Sedan tidigare har ju Tre Kronor tappat Henrik Sedin. Utan Sedin och Zetterberg försvinner en hel dimension i lagets spel.

Zetterberg var Tre Kronros viktigaste spelare. I Sedins frånvaro var han den stora ledaren, hjärnan i powerplay, den giftiga målskytten, den magiska framspelaren och den fantastiska tvåvägsspelaren. Nu är han borta och det finns ingen som kan fylla luckan efter honom.

Svenskarna försöker nu vända och vrida på situationen på alla tänkbara sätt och säga att Zetterbergs bortfall inte är så stort.

Vad har svenskarna kvar efter att Zetterberg försvinner?

• En av turneringens tre bästa målvakter i Henrik Lundqvist.

• En av turneringens tre bästa backbesättningar.

• Men inte en av turneringens tre bästa centerbesättningar.

Tre Kronor kan fortfarande ta medalj, men guld lär det inte bli. Personligen börjar jag luta mot att det blir en finalrepris från Vancouver. Kanske den här gången med USA som segrare?

Kommenteringen är stängd.