Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Jokerit, Jokerit och Jokerit

17 Dec , 2011, 17.22 Filip Saxén

 

Befinner mig för tillfället i Wien och följer med Jokerits äventyr i European Trophy-finalturneringen.

Hela veckan har egentligen handlat om Jokerit för min del och det fortsätter åtminstone i dag och i morgon, kanske också på måndag beroende på hur turneringen slutar för lagets del.

Jokerit imponerade stort i kvartsfinalen då man slog tjeckiska ligatvåan Ceske Budejovice, eller HC Mountfield Ceske Budejovice som laget heter, och tog sig till semifinal.

Ett stort plus till Jokerits supportrar som rest till Wien. De uppförde sig exemplariskt, fick beröm av spelarna och av arrangörerna. I en annars rätt så tom hall såg Jokerits och Ceske Budejovices fans till att det blev en fantastisk stämning i hallen.

Precis som i matchen gick segern i supporterkampen också till Jokerit.

Jokeritsupportrarna i Wien

I dag står Luleå för motståndet i semifinalen och med tanke på hur deras spel såg ut i kvartsfinalen mot Plzen är det absolut ingen omöjlig uppgift för Jokerit.

Tvärtom. Jag ser Jokerit som något av en favorit. Men bara om Frans Tuohimaa fortsätter på samma nivå han spelade mot Ceske Budejovice och om Ben Eaves spelar.

Eaves var strålande i kvartsfinalen men tvingades bryta matchen. För tillfället är det oklart om han spelar eller inte. Han var den största orsaken att paradkedjan med Ilari Filppula och Nichlas Hardt fungerade så bra som den gjorde i går. I fall Tuohimaa är stabil och Eaves spelar lär det bli final i morgon.

_________

Inför resan hit till Österrike var jag i Hartwall Areena och intervjuade Jarkko Ruutu. Han var på gott humör, svarade på alla frågor, riktade kritik mot sig själv, domarlinjen i ligan och FM-ligan. Men mera om det i papperstidningen kring jul.

Bildchefen Richard Nordgren var med i arenan och knäppte en bild på mötet med Ruutu.

Ruutu vs Saxén

, , ,

En kommentar

  1. Finn Grönstrand skriver:

    Hej Filip,

    Du gjorde allt du kunde för att stöda Jokerit, men tyvärr kommer ingen ihåg silvermedaljörer.

    Mvh

    Finn

Kommenteringen är stängd.