Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Ruutu är viktigast för Ruutu

6 Dec , 2011, 02.56 Filip Saxén

 

Jarkko Ruutu. Ett namn som väcker känslor varje gång han hoppar in på isen. Men för tillfället väcker Jokerits nummer 25 mest negativa känslor. Bara de mest hängivna och förblindade Jokeritsupportrarna ger sitt godkännande för de pajasfasoner Ruutu stod för mot HIFK i måndags. De flesta som håller på Jokerit tycker nog att Ruutu är pinsam även om de inte vill säga det högt.

Och pinsam är just vad han var mot HIFK.

Här är smakprov nummer ett. En av de fegaste sakerna man kan göra i ishockey är att gå ner på knä då man blir tacklad. Det visar att Ruutu inte har någon slags respekt för sina medspelare. Och jag har på känn att lagkaptenen Ossi Väänänen, som råkade ut för samma sak som Ruutu bjöd på i EHT-turneringen i november och då fördömde det, inte är speciellt imponerad av Ruutus agerande.

Landslagstränaren Jukka Jalonen tog avstånd från Ruutus agerande och kritiserade mot sin vana en enskild spelare.

Här är smakprov nummer två. Ruutu visade igen att han inte vågar stå för det han gör i rinken då han först utmanar Ilari Melart till slagsmål för att göra upp om vad Ruutu gjorde tidigare. Då Melart fäller handskarna gömmer sig Ruutu bakom domarna.

– Hirso varnade mig för att han kan göra på det sättet. Det är hans stil att spela, sade Melart efter matchen.

Ruutu själv backar inte en centimeter utan säger att han är redo att göra samma sak på nytt.

Här är några reaktioner på Ruutus idioti:

Ilta-Sanomats Petri Seppä.

Urheilulehtis Esko Seppänen.

Ruutu måste på allvar fundera på vad han håller på med. Då han väljer att spel ishockey och utnyttja sina styrkor är han en av Jokerits viktigaste spelare. Men då han väljer att försöka få så mycket uppmärksamhet som möjligt lider hans lag och han är till betydligt mer problem än nytta.

Att synas i media och skapa stora rubriker kan inte få vara det viktigaste för en spelare. Lagets bästa måste alltid komma på förstaplats. Och respekten för motståndarna måste finnas.

, ,

6 kommentarer

 1. Reijo Rytkölä skriver:

  Just så
  Hur sjuk får ishockeyn bli, om man undviker en tackling så gör man fel,fy sjutton så lågt ishockeyn har sjunkit och sportskribenterna med den.
  Det är ju så att ishockeyn tycks höra till de sportet som man får göra den andra illa utan att hamna i rättssalen

 2. jarppi skriver:

  håller med till 100%. Att undvika en tackling är ok men inte genom att gå ner på knä eftersom energin då koncentreras till den anfallande spelarens knän vilket kan leda till allvarliga skador. Dessutom faller man huvudet före in i sargen vilket ju så klart inte är ok.

  Att ruutu fick melart att kasta handskarna är en annan grej. fegt jo men spelarna borde vara aktsamma då det handlar om ruutu 🙂 han är bra på att röra upp i andra spelares psyken.

  tur att han inte kom till ifk. man skulle ju skämmas ännu mer då…

 3. Romario skriver:

  Det tycks ha skett ett generationsskifte bland sportskribenterna, eftersom det tydligt framgår av detta blogginlägg samt de länkade opinionsskrifterna, att dessa människor inte känner till ishockeyspelare Jarkko Ruutus karriär. Ruutu har alltid spelat halvkriminellt och dessa rubriker har följt honom under hela hans karriär. Beroende på spelskjortans färg, har det alltid funnits hycklare som dömt hans agerande och anhängare som forsvarat honom. Bloggaren hänvisar till Jokerit-anhängare som försvarat Ruutu, men konstigt nog har inte kunnat länka till såna skriverier. Mången läsare och antaglien sportskribent också, kan ju ta en titt i spegeln om man vill se hycklare som försvarat Ruutu i slutet av 90-talet eller under hockey-VM då han tacklat Jaromir Jagr.

 4. Filip Saxén skriver:

  Till Reijo Rytkölä:
  Det är inte fel att undvika att bli tacklad. Det är fel att undvika att bli tacklad genom att huka sig så att man riskerar motståndarens hälsa.

  Till Jarppi:
  Hirschovits hade ju varnat Melart för att Ruutu kan göra just som han gjorde då Melart kastade handskarna

  Till Romario:
  Klart att både undertecknad och de övriga skribenterna känner till Ruutus karriär. 1997-98 spelade han tufft och stundtals fult, 98-99 blev det fulare då han upprepade gånger körde på TPS-målvakt, i NHL har han utmärkt sig vid flera tillfällen med fula tilltag, fega tacklingar och i landslaget har han svinats mer än man vill minnas. Under NHL-lockouten skämde samma Ruutu ut sig totalt i HIFK-dressen och nu i Jokerit har han filmat, försökt skada motståndare och inte vågat stå för vad han gjort i rinken.
  Han har med andra ord varit som vanligt.
  Om du vill hitta supportrar som försvarar Ruutu är det bara att gå in på jokerifanit.net eller jatkoaika.com/keskustelu och läsa.

 5. Anders skriver:

  Utan att alls försvara Ruutu den äldsta, så lät det minsann annorlunda under OS 2006, då Jaromir Jagr hukade sig undan Ruutus tackling. Då var det Ruutu som var kriminell osv. En råtta är han, men han får felet också då det inte är hans. Nu, för tillfället är han absolut som värst. Tänk vad Jokerit-skjortan gör till en spelare…

 6. Om Ruutu skulle varit en bra spelare i alla väder hade han spelat för HIFK ! Men klokt nog anställdes han inte pga sina ”hundtempor”. Bra att han iallafall hittade till Jokerit som inte är så noga vem de har i laget.

Kommenteringen är stängd.