Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Låt Granlund vila!

29 mar , 2012, 19.43 Filip Saxén

 

Klockan 17.52 fick jag ett mail av ishockeyförbundet.

SJL tiedottaa: Granlund mukaan leijonamiehistöön löd rubriken.

Granlund ska alltså ansluta till lejontruppen som förbereder sig för hemma-VM.

Det är helt ofattbart att Jukka Jalonen och hockeyförbundet inte låter Granlund vila.

Alla som såg kvartsfinalserien mellan HIFK och Jokerit såg att Granlund är helt slutkörd. Han var som en skugga av sig själv. Han hade enorma problem att skapa något med pucken, hans skridskoåkning var trög, han åkte omkull med jämna mellanrum och han skiljde sig inte på något sätt ur mängden.

Hur Jalonen kan ha missat Granlunds trötthet är svårt att förstå.

Eller är det så att hockeyförbundet anser att det är så viktigt att ha med Granlund för att marknadsföra de svindyra biljetterna till VM att man helt enkelt skiter i att fundera på vad som är bäst för spelaren själv.

Att ha Granlund med på läger i över en månad inför VM efter att han haft en minst sagt tung säsong kan inte på något plan motiveras från landslagsledningen sida.

Det viktigaste för Granlund skulle vara att få vila, ladda batterierna och komma med till landslaget om ett par veckor och sedan se om han platsar i VM-truppen.

Nu riskerar förbundet med Jalonen i spetsen att köra slut på Granlund långt innan VM ens kört i gång.

, , ,

2 kommentarer

  1. Anders skriver:

    Eller är det så at IFK:s och landslagets tränare Petri Matikainen vill sparka Micke i röven, bl.a. för att han missade straffen mot Jokerit i match 2? Matikainen kanske är bitter på att han möjligen tappar sitt arbete.

  2. Rillataan skriver:

    Granlund har spelat fyra matcher på en månad och han skulle vara slutkörd? Snarare lär det väl vara tvärtom (att han saknar matchtempo), framför allt med tanke på att Jalonen valde att ta med honom.

Kommenteringen är stängd.