Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Jokerit guldfavorit nummer ett

9 jul , 2012, 13.37 Filip Saxén

 

Spelbolagen har redan en tid haft objektet FM-ligamästaren 2013 öppet. En granskning av fyra av bolagens sidor visar att Jokerit och HIFK för tillfället är de största favoriterna till titeln.

Unibet och PAF ger oddsen 4,50 för Jokerit medan HIFK har 5,00. Betsson och Betsafe ger 5,00 både för Jokerit och HIFK.

Efter Helsingforsduon följer JYP, KalPa, Kärpät och Pelicans innan det blir ett stort hopp till följande.

Det troliga är att mästaren våren 2013 finns bland den här sextetten, allt annat skulle vara en jätteöverraskning – åtminstone då man ser hur lagen ser ut för tillfället.

Jokerit är – också i mina papper – den största favoriten just nu. Man lyckades hålla ihop laget rätt väl efter förra säsongen och bredden är bra. Det finns ett par frågetecken i truppen och det är främst gröngölingen Tomi Lämsä bakom bänken och den något svaga backbesättningen.

Jarmo Kekäläinen har byggt bra lag i Böle men under sina säsonger i Jokerit har han inte ännu lyckats få ihop en backbesättning som håller måttet. Inför den kommande säsongen behöver han värva två backar av ligaklass – då kan lagets mästerskapstorka ta slut.

I HIFK är det upp till bevis för Petri Matikainen. Den gångna säsongen slutade i en fullkomlig katastrof och nu måste han lyckas.

Men lätt blir det inte då han fortfarande saknar två centrar i sitt lagbygge. Sportchefen Tom Nybondas har ett svettigt jobb framför sig om han ska hitta toppspelare till första- och fjärdekedjan. Joakim Eriksson är en bra andracenter och Siim Liivik lär få ta steget upp till tredjekedjan. Lyckas Nybondas håva in två toppcentrar kan HIFK vara med och kämpa om guld på våren.

, , , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.