Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Parise och Suter – en lottovinst för Granlund

10 jul , 2012, 15.49 Filip Saxén

 

För Mikael Granlund kunde nyheten om att hans Minnesota Wild skrivit jättekontrakt med Zach Parise och Ryan Suter knappast ha kommit vid en mer perfekt tidpunkt.

I och med att laget skrev kontrakt med de två stjärnspelarna kommer fokus på Granlund att vara betydligt mindre då (om) säsongen kör i gång i höst.

Utan de två nya stjärnorna hade förhoppningarna på Granlund som den stora räddaren varit enorma. Nu kommer de flesta blickarna i stället att riktas mot Parise och Suter och vad de gör på isen medan Granlund slipper spela varje byte under förstoringsglaset.

Wilds förstakedja kommer nästan säkert att vara Parise-Mikko Koivu-Dany Heatley medan Granlund får vänja sig vid det nya laget, det nya spelstilen, den mindre rinken och den mer fysiska hockeyn i andra- eller tredjekedjan. Det borde passa honom betydligt bättre.

Steget från FM-ligan till NHL är rätt stort och speciellt om man reserverats tidigt och förväntningarna är skyhöga.

För Granlund var det något av en lottovinst att Wild skrev kontrakt med Parise och Suter. På kortsikt får han chansen att spela in sig i ligan och på lång sikt får han chansen att vara med i ett framgångsrikt lag i NHL.

, ,

Kommenteringen är stängd.