Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

”Inga kommentarer”

17 jul , 2012, 16.17 Filip Saxén

 

Rykten fortsätter placera HIFK:s tränare Petri Matikainen i Ryssland. Efter att Raimo Summanen sagt upp sig från Avangard Omsk har Matikainens namn vid flera tillfällen dykt upp i rysk media som en av de starkaste kandidaterna till ersättare för den finländska tränaren.

Bestämde mig för att slå en signal till HIFK:s semestrande sportchef Tom Nybondas för att få hans kommentar till det hela.

– Jag har inga kommenterar, svarade han kort.

– Det är rykten som flyger omkring i media.

Att utläsa något från Nybondas kommentarer är omöjligt. Med samma ord kommenterade han uppgifter i tysk media i slutet av januari att HIFK-målvakten Dennis Endras var på väg att lämna rödtröjorna mitt under säsongen.

Det troliga är ändå att Matikainen tränar HIFK också kommande säsong. Laget är byggt enligt hans önskemål och spelarna (Arttu Luttinen,  Roope Talaja, Ville Varakas, Iiro Pakarinen) som hämtats in efter förra säsongen är som gjorda för Matikainens spelstil.

Matikainen har alltid framstått som en rakryggad tränare som gör allt för att få sitt lag att lyckas. Därför känns det märkligt att han skulle lämna HIFK i sticket bara någon vecka innan träningarna kör i gång igen.

Det finns förstås en möjlighet att Matikainen lämnar laget. Är KHL-klubben redo att lägga fram en tillräckligt stor bunt pengar kan det hända att hIFK nappar på erbjudandet.

, , , ,

En kommentar

  1. Max skriver:

    Jaa’a och hur gick det…

    Hade faktist själv också trott att Matikainen skulle ha varit en rakryggad tränare, men tydligen är han ju då inte det. Att springa undan sitt ansvar på ett sånt sätt är ett av de fegaste saker man kan göra enligt mitt tycke. Kan ju hända att han inte kunde tåla pressen som kommer ”uppifrån” i ett lag som seriöst kämpar för att vinna FM. Må vara annorlunda i ett lag som Blues som mer eller mindre nöjer sig vid andra plats.

    Diskuterade saken med en vän igår och tycker lika som han: Nästa säsong borde IFK ta som en mellansäsong utan desto större målsättningar. Ifall det inte blir nån NHL-säsong (eller mer sannolikt en försenad NHL-säsong) kunde IFK med pengarna dom får för Matikainen där i från skaffa ett par karlar som spelar väldigt fysiskt och eventuellt kan slåss, ta tillbaka den gamla IFK-spelstilen, hålla inderhållningsvärdet högt och matcherna slutsålda, haffa in en rejäl summa pengar på detta vis och nästa år bygga upp ett lag like never before.

    En lite polariserad åsikt förståss, men någon point ligger det ju i den. Anyways, aldrig mera nån som heter Matikainen till IFK tack. Hjärtat är rött.

Kommenteringen är stängd.