Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Säsonginledningens toppar och floppar

7 okt , 2012, 22.48 Filip Saxén

 

Efter att laget i FM-ligan spelat cirka 10 matcher är det dags att lyfta fram de som lyckats och misslyckats i inledningen.

TOPPAR

Blues

Vad har hänt i Esbo under sommaren? Tidigare säsonger har laget haft enorma problem med målskyttet men i höst har man smällt in flest puckar i hela ligan. Teemu Ramstedt och Teemu Rinkinen bjuder på en offensiv show kväll eter kväll medan Juuso Riksman är hur säker som helst i mål. Lägg till ligans kanske bästa tränare Lauri Marjamäki och framgångsreceptet är färdigt.

JYP

Mästerskapsbaksmälla? Inte i Jyväskylä. Laget fortsätter där man slutade i åras och radar upp segrar, de flesta med uddamålet, kock ligger etta i tabellen. Med Stanley Cup-segrare som centrar i de två första kedjorna (Eric Perrin & Rich Peverley) och Harri Ahos kompakta försvar där alla fem spelare hjälps åt är det nästan omöjligt att slå JYP.

SaiPa

Det tippade bottenlaget från Villmanstrand har varit ett av de stora utropstecknens i höst. Laget spelar fördomsfritt, modigt och roligt. Och hela tiden på övre gränsen av sitt kunnande. Det handlar inte om några välavlönade storstjärnor utan ett gäng stenhårt arbetande doldisar. Eller vad säger ni om namn som Jaakko Rissanen, Roberts Jekimovs, Jani Nieminen och Jesse Mankinen?

FLOPPAR

TPS

En bedrövlig start på säsongen för Åbos stolthet. Säsonginledningen påminner rätt mycket om hur det såg ut då Heikki Leime tog över i klubben efter Kai Suikkanen. Pekka Virta ser ut att Li första tränaren som får sparken. Hans lag underpresterar rejält och vid flera tillfällen har man förlorat matcher i första perioden. Det visar att Virta inte klarar av att förbereda sitt lag. Noll trepoängare på nio matcher är katastrofalt uselt.

Lukko

Raumolaget ser (som vanligt) ut att underprestera. Risto Dufva har inte fått någon slags ordning på lagets spel och då stjärnmålvakten Petri Vehanen knappt skulle stoppa en badboll är katastrofen ett faktum. Ska de danska NHL-spelarna rädda säsongen för Lukko? Och vad händer om och när de lämnar Finland? Kan bli ännu en tung säsong på västkusten.

Pelicans

Mycket har hänt i Lahtis sedan silvervåren. Och det mesta av det har varit negativa saker. Laget valde att inte ersätta supermålvakten Niko Hovinen som bar laget förra säsongen. Jere Myllyniemi har aldrig varit något annat än en hyfsad andramålvakt och Joonas Kuusela och Janne Juvonen räcker inte i ligan. Nyförvärven har misslyckats kapitalt. Ryan O’Marra, Danny Richmond och Angelo Esposito har visat sig vara floppar och Kai Suikkanens genistämpel håller på att suddas bort.

, , , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.