Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Peltonen måste få hårt straff

14 okt , 2012, 21.58 Filip Saxén

 
YouTube Preview Image

Klicka på bilden ovan för att se video av incidenten

Skrev en kommentar i söndagens tidning och en kolumn för måndagens tidning om Ville Peltonen och trenden att spelarna inte respekterar varandra.

Ovan hittar ni länken till Ville Peltonens fula och farliga tackling i lördags.

Flera saker gör det hela extra fult och motbjudande:

Peltonen vänder på huvudet och ser Plihals skridskolinje. Han väljer att skära in på den och sätta axeln i huvudet på Kärpätspelaren. Det visar med klar tydlighet att det är en genomtänkt och planerad tackling och då Plihal inte ens är nära pucken kan man inte på något sätt försvara Peltonens aktioner.

Det är ett klart och tydligt försök att skada en motståndare. Och som Ilta-Sanomat skriver så lyckades han med det.

Nu är det bara att hoppas att FM-ligans disciplinutskott statuerar exempel och stänger av Peltonen för en längre tid. Gissar själv på att det blir 3–5 matcher men hoppas att straffet är strängare. Det är dags för FM-ligan att visa att tacklingar mot huvudet inte godkänns.

, , , , ,

2 kommentarer

  1. Jokerit! skriver:

    mmm, kan nog även bara vara så att han vill skära av Plihals skidskolinje så att denna tappar fart och HIFK kan fortsätta sitt 3-2 läge. Överraskad att det inte genast blir 2 min pga interference. Med tanke på hur det gick och tidigare avstängningar så 1-2 matcher kunde det bli.

  2. Jokerit! skriver:

    okok, Filip var skarpare än jag.. =)

Kommenteringen är stängd.