Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Tio poäng åt FM-ligan

20 Nov , 2012, 00.41 Filip Saxén

 

Det är inte alltid man kan vara nöjd med FM-ligan och de disciplinära besluten men den här gången kan man inte annat än att lyfta på hatten för Sampo Liusjärvi och disciplinnämnden.

På måndagens delades det ut tre avstängningar efter helgens matcher och varje känns precis rätt och är välmotiverade.

1. Jokerits Petteri Lindbohm stängs av två matcher för att ha sparkat en motståndare.

YouTube Preview Image

Sparken är på inget sätt ful och min första reaktion var att 25 minuters utvisning hade räckt. Men visst är det rätt att starkt ta ställning mot Lindbohms spark. Att sparka en motståndare är oerhört fult och hör absolut inte hemma i ishockeyn.

Två matcher är en bra signal med tanke på framtiden.

2. Käpräts Juho Keränen stängs av tre matcher för att ha tacklat HPK:s Aleksi Laakso.

YouTube Preview Image

Tacklingen i sig är ren och det är otur att Laakso skadar sig allvarligt. Men Keränen har allt för hög hastighet i situationen och har gott om tid att se att Laakso inte ser att han kommer och därför är oförberedd på tacklingen.

Dessutom är det inte precis första gången Keränen delar ut smutsiga tacklingar och därför ska straffet också vara hårdare. Hade det här varit första gången hade en eller två matcher varit rätt mängd.

3. JYP:s Ramzi Abnid stängs av fyra matcher för att ha knockat Ässäts Joel Armia.

YouTube Preview Image

Helgens klart fulaste tilltag. JYP-spelaren är klart och tydligt ute efter att skada Armia och kunde därför ha fått ett ännu strängare straff. Att lyfta armen i ansiktet på en motståndare som åker förbi är fegt, fult och farligt.

Ässät meddelade att Armia är ur spel tills vidare på grund av hjärnskakning. Hoppas han snart är tillbaka.

FM-ligan får fulla poäng av mig för straffen som känns helt rätt. Hoppas att linjen fortsätter på samma sätt resten av säsongen.

, , , , ,

En kommentar

  1. Romario skriver:

    Sparken skulle ha varit värd mera än två matcher, men eftersom Liusjärvis föregångare hade satt ribban lägt, så är det ganska ok dom.

    Keränen hade för mycket fart och valde att fullfölja tacklingen trots att Laakso var i dålig position och som du säger, var det inte första gången för Keränen. Således tycker jag också att 3 matchers spelförbud är ok.

    Men då vi tittar på Abids tilltag mot Armia, så ser man ju att det inte på något vis är ett försök att skada motståndaren. Närmast är det ett intuitivt försök att hindra motståndaren då han försenat sig från situationen. Men då det inte visst något tecken på att försöka skada Armia, tycker jag att två matchers straff skulle ha räckt för ett dumt äventyrande.

Kommenteringen är stängd.