Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Nej, HIFK. Ert spel har inte gått framåt

28 Nov , 2012, 02.45 Filip Saxén

För elfte gången den här säsongen tappade HIFK ledningen i sista perioden. Och för sjunde gången lär laget motståndarna utjämna matchen under de sista tre och en halv minut av matchen. Den pinsamma förlusten i Björneborg var mera regel än undantag för HIFK.

Det nya var att raser i tabellen nu är så gott som fullbordat då rödtröjorna parkerar på 11:e plats – alltså utanför slutspelet.

Vad är Pasi Sormunens kommentar i det läget?

Ei tässä mitään hätää ole.

Tidigare under säsongen har man fått höra om hur lagets spel gått framåt och att man ska se bakom resultaten.

Samtidigt åker HIFK allt djupare ner i tabellen.

Det är klart att lagets spel går framåt. Det gör alla lags spel då man får träna tillsammans och spela matcher. Därför är det onödigt att upprepa den trötta visan ”vårt spel har gått framåt”.

Problemet för HIFK är att lagets spel går långsammare framåt än konkurrenterna. Och ingen i klubben verkar förstå det.

Inför säsongen förlorade laget matcher man ledde inför sista perioden. Och man tappade ledningen under de sista minuterna.

För en och en halv månad sedan förlorade laget matcher man ledde inför sista perioden. Och man tappade ledningen under de sista minuterna.

Under den senaste veckan  förlorade laget matcher man ledde inför sista perioden. Och man tappade ledningen under de sista minuterna.

Hur har laget då gått framåt?

Här är en lista över HIFK:s katastrofala matchavslutningar i höst:

• 18 augusti: HIFK leder med 3–1 mot Ingolstadt efter 40 minuter. Tyskarna vinner med 5–3.
  • 24 augusti: HIFK har 1–1 mot Zürich inför sista perioden och förlorar med 1–3.
  • 25 augusti: Zug gör 4–4 i tiden 59.06 och slår HIFK efter straffar.
  • 31 augusti: HIFK leder med 3–0 mot Jokerit med 5 minuter kvar. I tiden 59.48 gör Jokerit 3–3 och vinner till slut efter straffar.
  • 21 september: Pelicans gör 1–1 i tiden 59.37. Den här gången vinner HIFK efter förlängning.
  • 29 september: TPS skjuter 3–3 i tiden 59.24 och vinner matchen efter förlängning.
  • 13 oktober: I tiden 58.24 gör Kärpät 4–4 och vinner matchen efter straffar.
  • 27 oktober: HPK:s tur att vända och vinna då laget gör 2–2 i tiden 29.17 och vinner efter straffar.
  • 15 november: HIFK leder med 2–1 mot Jokerit inför sista perioden men förlorar med 2–3.
  • 24 november: KalPa skjuter 1–1 i tiden 56.36 och vinner efter förlängning.
  • 27 november: Ässät slår in 2–2 i tiden 58.08 och gör segermålet i förlängningen.

Dyster läsning och en klar följd av att Sormunen inte vet hur man ska få laget att vinna matcher.