Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Tre Kronor – bara målvakten saknas

12 maj , 2012, 13.58 Filip Saxén

 

Sverige skulle vara solklar guldfavorit i VM om det inte var för lagets katastrofalt usla målvaktsspel.

Redan inför turneringen hade Viktor Fasth och Jhonas Enroth enorma problem att få i puckar och i VM hade de knappast ens fångat badbollar med det spel de uppvisat. Enkla puckar slinker in, självförtroendet sjunker och chanserna till ett VM-guld minskar för varje tavla de ställer till med.

Tränaren Pär Mårts fick inför matchen mot Ryssland ut och sade att Fasth är lagets förstamålvakt i VM.

Vad gjorde Fasth? Tackade för förtroendet med att släppa in sju puckar, flera av dem riktigt billiga mål.

Vill man vara lite elak kan man säga att Fasth hittade finalformen tidigare i år än för ett år sedan. Då släppte han som bekant in fem mål i sista perioden mot lejonen då Sverige åkte på en förnedrande brakförlust med hela 1–6 i finalen.

I målvaktsstatistiken i VM är det bara den franska duon Cristobal Huet och Fabrice Lhenry som är sämre än Fasth. Svenskarnas räddningsprocenter imponerar definitivt inte eller vad säger ni om det här: Fasth 85,71 – Enroth 86,84.

Låter det som siffror som vinner VM-guld? Knappast.

Sveriges räddning kan bli Henrik Lundqvist (NY Rangers) som natten mot söndag kan bi utslagen ur NHL-slutspelet. Om han då väljer att komma till VM blir Tre Kronor VM:s största guldfavorit, om han inte reser till Stockholm och Helsingfors bir det inget guld för Sverige.

, ,

2 kommentarer

  1. Jeppe skriver:

    Det ser inte bättre ut för dom Finska Lejonen heller med tanke på att Kari Lehtonen läcker som ett durkslag, och Vehanen har vasselin i plocken. För en gångs skull kan jag ställa mig upp och sjunga med när Finland sjunger den svenska fd kampsången: ”Den glider in” fast med en liten vers ändring ” I eget mål igen” Både Finland och Sverige verkar blivit helt tagna på sängen i deras tro på deras målvakter. Finland borde kalla in Pelicans Juvonen, som är cool lugn, och Sverige borde göra ett försök att få med en målvakt som inte lever på gamla meriter.

  2. Anders skriver:

    Vehanen har väl inte darrat på plockhandsken? Han har slåppt två mål på tre hela matcher + ett inhopp. Så du har nog kollat på fel kille Jeppe.

Kommenteringen är stängd.